Κέντρο Αρχαιομουσικολογίας

Αρχική » Ὄργανα » Έναρξη υλοποίησης Προγράμματος «ΕΡΜΗΣ»

Έναρξη υλοποίησης Προγράμματος «ΕΡΜΗΣ»

Προσεχώς

Δεν βρέθηκαν events για το άμεσο μέλλον

Αρχείο

intruments

Το Έργο “ΕΡΜΗΣ – ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ» διεξάγεται στο Εργαστήριο Φωνής και Προσβασιμότητας του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΕΚΠΑ με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή Γεώργιο Κουρουπέτρογλου και υλοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Παράλληλα, υποστηρίζεται ερευνητικά αλλά και παρέχει εκπαιδευτικό υλικό και τεχνογνωσία στις εκπαιδευτικές δράσεις του Προγράμματος «Ελληνική Γραφή και Μουσική της Αρχαιότητας» του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η μελέτη και ανάδειξη των αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η αξιοποίησή τους τόσο κατά την ανασύνθεση του αρχαίου ελληνικού ήχου, όσο και στη σύγχρονη μουσική δημιουργία, μέσα από:

Α. τη θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική κατάρτιση 12 νέων (κατά προτίμηση) πτυχιούχων στην πειραματική ανακατασκευή επιστημονικά τεκμηριωμένων και λειτουργικών αντιγράφων μουσικών οργάνων συνολικής διάρκειας 4 εξαμήνων. Προκήρυξη / Έντυπο Αίτησης (Αιτήσεις δεκτές έως 25 Σεπτεμβρίου 2016 [Νέα ημερομηνία]). Επικοινωνία: hermes@di.uoa.gr

Β. την πρακτική εκπαίδευση 40 νέων μουσικών στη χρήση των δύο σημαντικότερων τύπων μουσικών οργάνων της ελληνικής αρχαιότητας, του αυλού και της λύρας, διάρκειας 2 εξαμήνων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από τον Χρήστο Τερζή, μεταδιδακτορικό ερευνητή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Αρχαιομουσικολογίας.


Το έργο ΕΡΜΗΣ έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

yppaideias


Η χρηματοδότηση του έργου για τα έτη 2016-18 (εργαστηριακός εξοπλισμός, αναλώσιμα, αναγκαία υλικά και δίδακτρα φοίτησης) καλύπτεται εξ ολοκλήρου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.Print


Ο ΕΡΜΗΣ στο Facebook: https://www.facebook.com/HermesMAP/2 Σχόλια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: